WALK IN YELLOW, utställning på Galleri Aniara 6 – 28 april 2019

IMG_4987IMG_4990P1040996P1050010P1050012P1040992P1040999P1050014IMG_4999

 

IMG_5014.JPG

 

 

 WALK IN YELLOW

Gudrun Andersson, målningar i tempera på Galleri Aniara

6 april – 3 maj 2019

 

Det senaste året har jag fördjupat mig i det gula.

Den gula färgen är speciell, den är, enligt min mening, mer svårfångad.

En del människor älskar den gula färgen andra kan ha svårt med den.

Gult sticker ut och vi blir drabbade eller belysta och uppvärmda.

 

Färgens materiella kvalitet är också viktig för mig, jag blandar torrpigment och emulsion gjord på ägg och kokt linolja.

 

Jag bor och målar i Sandudden på Ekerö.

Sedan 2015 har jag arbetat intensivt med min konst efter att jag bestämde mig för att gå ner i tjänst. Jag har konstnären Per Hüttner som handledare.

 

I många år ägnade jag mig åt målerikonservering. Där lärde jag mig mycket om material och hade en förkärlek för lim- och kalkmåleri. Därifrån kommer säkert min förkärlek för den matta yta som temperafärgen ger. Jag har tidigare målat med akryl, olja och akvarell.

 

Jag har gått Grundskolan för konstnärlig utbildning och kurser på Konstfack. Har en kandidatexamen i konstvetenskap. Jag är även verksam som pedagog och ansvarar för bildämnet på Waldorflärarhögskolan.

 

MOMENTS var namnet på min senaste utställning nu i våras på Galleri Greger. Utställningen innan, på samma galleri, hette TRANSFORMATION

(2018). Året dessförinnan hade jag utställningen SPIRITAL GESTURES på Mora Kulturhus tillsammans med Anaïde Chirinian. År 2001 hade jag en utställning på Vidarkliniken och jag har även deltagit i flera samlingsutställningar.

Nästa utställning blir på Ekebyhovs slott. Vernissage den 24 augusti 2019.

 

Jag gjorde ett antal illustrationer till DN:s Insida på 1990-talet. Jag illustrerade framsidan till Waldorfskolans kursplan 2016 och två läromedel i matematik.

Mitt måleri finns representerat i Kyrkans förskola Norra Ängby, Rosenlunds vårdcentral, Kristofferskolan, Drottningholmskolan och Ekebyhovskyrkan.

 

Hemsida: gudrunandersson.se

instagram: gudrunsanny