Om

 

Färgen drabbar mig och jag hoppas att även du kan känna den inom dig.

Jag söker mig till platser där vi kan uppleva en möjlighet till förändring, ett gränsöverskridande. Trösklar eller passager till andra upplevelser.

Intill rinnande vatten händer det något.

Balansen mellan kaos och kontroll är intressant och återspeglar livet.

Fast form och upplösning är processer som vi upplever i naturen och i vårt inre. På samma sätt kan vi se det i måleriet.

Det är magi.

Med äggoljetempera, färger som jag blandar själv, målar jag på linneduk. Jag applicerar färgen på olika sätt. Materialet är viktigt. Ibland kompletterar jag med lite oljefärg.

Måleri kan vara magi. Både för den som målar och den som betraktar. Kanske har ni hört historien om den store kinesiske målaren Wu Tao-Tzu som verkade på 700-talet. Han målade en målning, pekade på en grotta vid foten av berget, klappade i händerna, varvid en liten dörr öppnade sig, där vandrade han in och försvann.

Jag har gått Grundis, Grundskolan för konstnärlig utbildning. Sedan blev det konstvetenskap på universitet (har en kandidatexamen). Jag har lärt mig materialtekniker på Konstfack.

I många år arbetade jag med målerikonservering. Det var en stark upplevelse att komma nära det äldre måleriet. Jag arbetade i många skilda miljöer och det var ett bra sätt att utvecklas både hantverksmässigt och konstnärligt.

Jag har varit konstnärligt aktiv under hela livet.

Sedan 2015  har jag konstnären Per Hüttner som handledare. Jag har målat intensivt och jobbat mindre. Det känns som att jag har god nytta av allt det jag gjort och lärt mig under livets gång.
Mitt namn är Gudrun Andersson och jag bor på Ekerö.

Min mejladress är: gudrun.sanny.andersson@gmail.com

Ni hittar mig även på Artworks.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s