TRANSFORMATION, utställning på Galleri Greger 23 februari till 7 mars 2018

Målningarna finner ni en och en på sidan FÄRGRUM, TEMPERA.

TRANSFORMATION

Gudrun Andersson

23 februari – 7 mars 2018

En separatutställning på Galleri Greger med nya målningar i tempera 

Titeln på min utställning är TRANSFORMATION och det är precis det mitt måleri handlar om. Måleriet är som livet i ständig förvandling; allting ändrar sig och blir till något nytt. Vi upplever det inre och det yttre livet parallellt.

Färgen är viktig för mig när jag målar. Jag blandar mina egna färger av torrpigment och emulsion gjord på ägg och kokt linolja.

Jag bor och målar i Sandudden på Ekerö.

För tre år sedan, 2015, bestämde jag mig för att hänge mig åt måleriet som alltid varit min livsluft.  Jag har sedan dess haft konstnären Per Hüttner som handledare. Nu har jag hittat mitt naturliga uttryck, jag har kommit hem.

I många år ägnade jag mig åt målerikonservering. Där lärde jag mig mycket om material och hade en förkärlek för lim- och kalkmåleri. Därifrån kommer säkert min förkärlek för den matta yta som temperafärgen ger. Jag har tidigare målat med akryl, olja och akvarell.

Jag har gått Grundskolan för konstnärlig utbildning och kurser på Konstfack. Har en kandidatexamen i konstvetenskap. Jag är även verksam som pedagog och ansvarar för bildämnet på Waldorflärarhögskolan.

2017 hade jag utställningen SPIRITAL GESTURES på Mora Kulturhus tillsammans med Anaïde Chirinian. År 2001 hade jag en utställning på Vidarkliniken och jag har även deltagit i flera samlingsutställningar.

Jag gjorde ett antal illustrationer till DN:s Insida på 1990-talet. 2015-2016 illustrerade jag framsidan till Waldorfskolans kursplan och två läromedel i matematik.

Mitt måleri finns representerat i Kyrkans förskola Norra Ängby, Rosenlunds vårdcentral, Kristofferskolan, Drottningholmskolan och Ekebyhovskyrkan.