MOMENTS, utställning på Galleri Greger 22 februari – 6 mars 2019

P1040947P1040949P1040946P1040950P1040944P1040945P1040952P1040942P1040940

 

 MOMENTS

Gudrun Andersson

22 februari – 6 mars 2019

En separatutställning på Galleri Greger med nya målningar i tempera

 Det finns tillfällen då vi är seende i allra högsta grad. Ögonblick av insikt, då vi upplever tillvaron klarare och kanske intensivare än vanligt. Det är dessa stunder som gett den här utställningen namnet MOMENTS.  Det kan vara inre upplevelser eller förlopp i vår yttre tillvaro.

Det senaste året har jag fördjupat mig i det gula.

Färgens materiella kvalitet är också viktig, jag blandar torrpigment och emulsion gjord på ägg och kokt linolja.

Jag bor och målar i Sandudden på Ekerö.

Sedan 2015 har jag arbetat intensivt med min konst efter att jag bestämde mig för att gå ner i tjänst. Jag har konstnären Per Hüttner som handledare.

I många år ägnade jag mig åt målerikonservering. Där lärde jag mig mycket om material och hade en förkärlek för lim- och kalkmåleri. Därifrån kommer säkert min förkärlek för den matta yta som temperafärgen ger. Jag har tidigare målat med akryl, olja och akvarell.

Jag har gått Grundskolan för konstnärlig utbildning och kurser på Konstfack. Har en kandidatexamen i konstvetenskap. Jag är även verksam som pedagog och ansvarar för bildämnet på Waldorflärarhögskolan.

TRANSFORMATION var namnet på min förra utställning, också den här på Galleri Greger (2018). Året innan hade jag utställningen SPIRITAL GESTURES på Mora Kulturhus tillsammans med Anaïde Chirinian. År 2001 hade jag en utställning på Vidarkliniken och jag har även deltagit i flera samlingsutställningar.

Jag gjorde ett antal illustrationer till DN:s Insida på 1990-talet. Jag illustrerade framsidan till Waldorfskolans kursplan 2016 och två läromedel i matematik.

Mitt måleri finns representerat i Kyrkans förskola Norra Ängby, Rosenlunds vårdcentral, Kristofferskolan, Drottningholmskolan och Ekebyhovskyrkan.